Centrului Rus de Vize din România!

Bine ați venit!!!
Obțineți o vizăContact

Despre viză

Cetățeanul străin trebuie să primească viza pentru intrarea în Federația Rusă, dacă altceva nu este prevăzut de tratatele internaționale.

Viza trebuie obținută înainte de călătoria în Federația Rusă.

Viza se lipește în pașaportul cetățeanului străin și conține următoarele informații: numele de familie, prenumele (cu literele alfabetului rusesc și ale celui latin), data nașterii, sexul, cetățenia (cetățenia dobândită), numărul documentului, care atestă identitatea, data eliberării vizei, durata permisă de ședere în Federația Rusă, numărul invitației pentru intrarea în Federația Rusă sau deciziei unui organ de stat, termenul de valabilitate al vizei, scopul călătoriei, informații despre organizația care a eliberat invitația (sau despre persoana fizică ce a făcut invitația), tipul vizei (simplă sau multiplă).

În atenția cetățenilor Federației Ruse care posedă și altă cetățenie!

Vă atragem atenția asupra faptului că, în conformitate cu articolul 6 din Legea Federală № 114-F3 ”Despre procedura de ieșire și intrare în Federația Rusă” din data de 15 august 1996, ”ieșirea din Federația Rusă și intrarea în Federația Rusă de către cetățenii Federației Ruse se fac pe baza documentelor valabile, care atestă identitatea cetățeanului Federației Ruse în afara granițelor acesteia”.

În plus, în conformitate cu punctul 1 al articolului 6 al Legii Federale № 62-F3 ”Despre cetățenia Federației Ruse”, din 31 mai 2002 ”cetățeanul Federației Ruse, care deține și o altă cetățenie, este privit de Federația Rusă numai ca cetățean al Federației Ruse, cu excepția cazurilor prevăzute de tratatele internaționale ale Federației Ruse sau Legea federală. Dobândirea de către un cetățean al Federației Ruse a unei alte cetățenii, nu atrage după sine pierderea cetățeniei Federației Ruse”.

Astfel, obținerea vizei rusești pe baza pașaportului străin este categoric interzisă!

Despre tipurile de viză

În funcție de scopul intrării și șederii în Federația Rusă, cetățenilor străini li se pot elibera următoarele categorii de vize: turistică, de faceri, umanitară, privată, de muncă, de studii, de tranzit.

Despre numărul de intrări/ieșiri

Viza cu o intrare oferă dreptul cetățeanului străin să treacă frontiera de stat a Federației Ruse o dată pentru intrare și o dată pentru ieșirea din Federația Rusă.

Viza cu două intrări oferă dreptul cetățeanului străin să treacă frontiera Federației Ruse de două ori pentru intrare și de două ori pentru ieșirea din Federația Rusă.

Viza multiplă oferă dreptul cetățeanului străin la un număr multiplu (mai mare de doi) de intrări în Federația Rusă. Pe baza vizei multiple, cetățenii statelor Uniunii Europene, care sunt membre ale Acordului, pot petrece pe teritoriul Federației Ruse nu mai mult de 90 de zile (neîntrerupte sau însumate) în decurs de 180 de zile. În cazul încălcării acestei reguli, în conformitate cu legislația rusească în vigoare, sunt prevăzute sancțiuni, inclusiv interzicerea intrării în Federația Rusă.

Cetățenii străini care planifică să petreacă în Federația Rusă mai mult de 3 luni, trebuie să obțină viză de muncă sau de studii în funcție de scopul șederii sau să obțină permis de ședere temporară sau permanentă în Federația Rusă.  

Instrucțiuni pas cu pas pentru obținerea vizei rusești

Pas 1

În funcție de scopul călătoriei în Rusia, alegeți tipul de viză necesar în secțiunea ”Tipuri de vize” și faceți cunoștință cu lista de documente și cerințe necesare întocmirii acestora.

Pas 2

Pregătiți setul documentelor necesare în conformitate cu lista corespunzătoare tipului de viză ales de dumneavoastră.

Pas 3

Completați formularul electronic pentru viză de pe site-ul Secției consulare a Ministerului de Afaceri Externe al Federației Ruse. 

https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx

 Pas 4

Imprimați formularul completat și semnați-l personal. 

Pas 5

Depuneți documentele și formularul pentru viză la Centrul de Vize.

Get In Touch

6 + 13 =

Strada Emanoil Porumbaru nr.4-4A, etaj 2, camera 3

București, RomâniA

+4 0786.525.138
vizerusia.vss@gmail.com

L-V: 09:00 – 17:00,

PAUZA DE MASĂ: 13:00 – 14:00

Pin It on Pinterest