Centrului Rus de Vize din România!

Bine ați venit!!!
Obțineți o vizăContact

Informații utile

Despre noi

Sarcina prioritară și de maximă importanță pentru Centrul de Vize este accelerarea și simpificarea procesului de întocmire a vizei de intrare în Federația Rusă.

Acest lucru devine posibil mulțumită colaborării Centrelor Rusești pentru Vize și oficiilor consulare ale Federației Ruse, bazei materiale și tehnice moderne, precum și utilizării celor mai noi tehnologii pentru primirea și prelucrarea documentelor.

Operatorii Centrului de Vize sunt pregătiți să îi consulte pe solicitanți cu privire la obținerea vizelor în Federația Rusă, precum și la întocmirea setului de documente necesare pentru acestea.

Despre termenul de primire a vizei

Ambasada sau Consulatul General al Federației Ruse analizează cererile de viză și decide eliberarea sau refuzul de eliberare a vizei în termenele stabilite pentru tipul simplu de viză, de obicei de la 4 până la 10 zile calendaristice, după prezentarea setului complet de documente și plata taxelor consulare.

În anumite cazuri, termenul de analiză a solicitărilor de viză se poate modifica în funcție de hotărârea instituției consulare.

În cazuri excepționale, când este necesară deplasarea urgentă în Federația Rusă, cetățeanul poate solicita eliberarea vizei în regim de urgență, termenul de analiză a documentelor putând fi scurtat până la trei zile lucrătoare și chiar mai puțin, la decizia Ambasadorului sau Consulului General al Federației Ruse.

Oficiile consulare au dreptul, în caz de necesitate, precum și pe baza principiului reciprocității, să prelungească sau să modifice termenul de analizare a cererii privind primirea vizei rusești până la 30 de zile.

Despre taxe

La depunerea documentelor pentru întocmirea vizei de intrare în Federația Rusă prin intermediul Centrului Rus de Vize, se vor percepe taxele consulare și cele pentru furnizare de servicii.

Taxa consulară se percepe de către oficiul consular pentru analiza cererii de eliberare a vizei. Taxa consulară se poate schimba în funcție de categoria vizei, tipul și durata acesteia, precum și de cetățenia solicitantului.

Taxa pentru servicii se percepe de către Centrul de Vize pentru primirea, prelucrarea și predarea documentelor către instituția consulară, precum și pentru înapoierea documentelor solicitantului.

Plata se poate face direct la Centrul de Vize in numerar sau card.

Taxele consulare și cele pentru servicii se plătesc înainte de analiza documentelor și, în caz de refuz de eliberare a vizei de către oficiul consular, nu se returnează.

Mai multe amănunte referitoare la taxele consulare și cele pentru servicii aflați în secțiunea Tipuri de vize 

Get In Touch

4 + 11 =

Strada Emanoil Porumbaru nr.4-4A, etaj 2, camera 3

București, RomâniA

+4 0786.525.138
vizerusia.vss@gmail.com

L-V: 09:00 – 17:00,

PAUZA DE MASĂ: 13:00 – 14:00

Pin It on Pinterest